La Coral Sant Jordi oferirà el darrer concert de celebració del seu 70è aniversari a la Bisbal del Penedès

El diumenge 22 de juliol la Coral Sant Jordi farà el darrer concert del cicle de tancament dels actes del seu 70è aniversari a la Bisbal del Penedès, després d’oferir el seu directe a les ciutats de Barcelona i Balaguer. El directe, començarà a les 18.30h i es durà a terme a la Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca.

El programa que interpretarà la Coral Sant Jordi, sota la direcció d’Oriol Castanyer, serà “Cançons d’ahir, cançons d’avui”, un programa que, coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, han decidit que sigui “un pont entre els pioners de la música coral del nostre país (tal com l’entenem avui en dia) i alguns representants de les últimes generacions de creadors, amb la poesia catalana com a eix vertebrador i nexe comú entre uns i altres”.

El concert a la Bisbal servirà per recaptar fons per al pagament de les portes de l’Església de Santa Maria, patrimoni històric del municipi. És per aquest motiu que també hi haurà ‘fila zero’, per a aquelles persones que no puguin venir però que vulguin col·laborar amb el pagament de les noves portes. Les entrades són numerades, tindran un cost de 8€ i estaran a la venda el dimecres 18 de juliol, d’10:30h a 12:30h al local de l’Associació de Dones La Roca Foradada i diumenge 22 de juliol, de 12 a 13:30h i de 17:30h a l’inici del concert a La Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca.

La Coral Sant Jordi va néixer l’any 1947 d’un grup d’amics que van ser animats per Oriol Martorell, que des de l’inici va assumir la direcció i va encapçalar la formació. La coral ha fet més de 1.800 concerts interpretats en diversos països europeus i ha col·laborat amb directors i compositors del prestigi de Sergiu Celibidache, Eduard Toldrà, Duke Ellington, Antoni Ros Marbà, Sergiu Comissiona, Edmon Colomer, Laszlo Heltay, Laurence Foster i Lluís Llach, entre d’altres. Avui en dia la Coral Sant Jordi continua “fidel a la seva orientació inicial de transmetre el patrimoni de la música coral amb el màxim rigor tècnic i artístic a un públic el més ampli possible”.

Font: Ajuntament de la Bisbal del Penedès

Arxius de so

  • Pianto della Madonna (Xavier Montsalvatge)
  • La sardana de l'abril (Lluís Maria Millet)
  • Psalmus 56 (Josep Vila i Casañas)

Segueix-nos