La Coral Sant Jordi inaugurarà el Juliol de Música i Poesia de Balaguer

Un total de 4 concerts configuren la setena edició del cicle “Juliol de Música i Poesia” que amenitzarà els vespres dels diumenges de juliol a Balaguer. El convent de Sant Domènec, en el concert inaugural, i el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, en la resta de concerts, seran els escenaris dels actes de la programació d’enguany que s'ha presentat aquest dijous a la tarda a Balaguer. En l'acte de presentació, que s'ha realitzat al bell mig del Passeig de l'Estació de la capital de la Noguera, hi han assistit l'alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, el regidor de Cultura, Joan Biscarri i Enric Arquimbau, Jordi Alsina, Jordi Blancafort i Mireia Prats de l'Associació Bada-Pas Iniciatives Culturals, entitat organitzadora del cicle.

Pel que fa a la programació d'enguany, Enric Arquimbau, membre de l'organització, l'ha definit com a "experimental i amb categoria". Arquimbau ha destacat que sempre busquen programes diferents, amb música de tot tipus, amb un fons clàssic però amb un sentit molt ampli ajuntant música i poesia, i sempre amb un segell de qualitat comptant amb figures emergents o molt consolidades del panorama literari i musical de Catalunya.

En aquest sentit, el cicle s’iniciarà el diumenge 8 de juliol a les 20h, al convent de Sant Domènec amb el concert inaugural "Cançons d’ahir, cançons d’avui" a càrrec de la Coral Sant Jordi. El concert, de música coral catalana, es celebra en motiu del 70è aniversari de la fundació del cor i tindrà la poesia catalana com a eix vertebrador. D'aquesta manera la Coral Sant Jordi establirà un pont entre aquells pioners de la música coral del país i alguns representants de les últimes generacions de creadors. Segons Jordi Alsina, membre de l'organització, es tracta d'una 'bona oportunitat per gaudir d’aquesta herència inesborrable que ens ha de permetre mirar al futur de la música coral amb esperança i ambició'.

Descarrega't la nota de premsa completa
Programa del festival Juliol de Música i Poesia de Balaguer

Més informació i reserva d'entrades a: www.julioldemusicaipoesia.cat

Arxius de so

  • Pianto della Madonna (Xavier Montsalvatge)
  • La sardana de l'abril (Lluís Maria Millet)
  • Psalmus 56 (Josep Vila i Casañas)

Segueix-nos