Freedom!

El 24 de novembre de 1969, com a cloenda del IV Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Duke Ellington al piano, acompanyat de la seva Big Band, la cantant Alice Babs, el vocalista Tony Watkins, l’organista Wild Bill Davis i la Coral Sant Jordi, van interpretar Freedom! a la basílica de Santa Maria del Mar davant un públic expectant, reverencial. L’èxit va ser esclatant. La millor felicitació que Duke va dedicar a la Coral fou convidar-la a repetir la cantata amb ell i el seu conjunt al Teatre Romà d’Orange, el juliol de 1970.

Amb motiu del 50è aniversari d'aquest concert, i en uns moments en què malauradament hem de reivindicar de nou la paraula llibertat, la Coral Sant Jordi, aquesta vegada acompanyada per la Locomotora Negra, interpretarà de nou el Segon Concert Sacre de Duke Ellington. Els acompanyaran la soprano Núria Rial i el tenor Erwyn Seerutton, i els tap dancers Guillem Alonso i Roser Font.

La cita és, com no podia ser d'altra manera, al 51è Festival Internacional de Jazz de Barcelona, el divendres 15 de novembre al Palau de la Música Catalana. També es podrà escoltar uns dies abans, el 12 d'octubre, al 25è Festival de Jazz Costa Brava de Palafrugell.

Més informació: https://www.jazz.barcelona/es/c-2856/LA-LOCOMOTORA-NEGRA

Arxius de so

  • Pianto della Madonna (Xavier Montsalvatge)
  • La sardana de l'abril (Lluís Maria Millet)
  • Psalmus 56 (Josep Vila i Casañas)

Segueix-nos