Concert de Sant Jordi al Palau de la Generalitat

El passat 23 d'abril la Coral Sant Jordi va oferir el seu tradicional concert de Sant Jordi al Palau de la Generalitat de Catalunya, convidats pel Molt Honorable President Quim Torra.

La Coral hi va interpretar el programa "Cançons d'ahir, cançons d'avui", que inclou peces de compositors catalans sobre textos de poetes també catalans. Feia 41 anys que la Sant Jordi no cantava al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, quan va participar a la primera festa oficial de Sant Jordi després de la restauració de la democràcia, el 23 d'abril de 1978. Oriol Martorell presentava així aquell concert:

Molt Honorable President, senyora Tarradellas, amics tots:

Permeteu-me que, com faig quasi sempre, també avui digui unes paraules abans de començar la nostra audició. Unes paraules que aquesta vegada no es referiran a cap aspecte concret del nostre programa, sinó que proclamaran ben alt, i amb una inhabitual emoció, el fet que avui s'acompleixi un vell i sovint quasi desesperançat somni: cantar el dia de Sant Jordi en el marc moral i físic de la Generalitat de Catalunya.

Un somni, la Generalitat, que no és encara, ni de bon tros, allò que tots -vós, nosaltres, el poble català- volem, però que amb prou feines podíem entreveure, per exemple, aquell dia ja llunyà, quan a París, ara fa set anys, també vàrem sentir-nos units amb les nostres estimades cançons.

Un somni que no ens fa oblidar que cal persistir en la lluita -pacífica, però ferma i decidida- que ha de fer possible que siguin una realitat autèntica els clams apassionats que ressonen avui per tot Catalunya: "Som una Nació! Volem l'Estatut" Guanyem l'Estatut!"

Finalment, deixeu-me dir, encara, com ens sentim, d'íntimament i públicament compromesos -amb els nostres cants i amb les nostres vides-, amb les paraules del poeta:

Ens mantindrem fidels 
per sempre més
al servei d'aquest poble...

Arxius de so

  • Pianto della Madonna (Xavier Montsalvatge)
  • La sardana de l'abril (Lluís Maria Millet)
  • Psalmus 56 (Josep Vila i Casañas)

Segueix-nos