Nadal a doble cor

L’escriptura en forma antifonal o a doble cor ha estat una de les tècniques més apreciades per als compositors de música vocal de tots els temps. Les possibilitats instrumentals i acústiques que permet aquest tipus de composició va fer que els autors del Renaixement, aprofitant l’estructura arquitectònica de les esglésies, investiguessin en aquesta direcció amb uns resultats molt espectaculars. I amb el pas dels anys, ja no només pensant en la música per al culte, han estat molts els compositors que han aprofitat el doble cor per a dotar les seves obres d’un gruix i una estereofonia molt atractius per al públic.

Amb aquest títol més que evident, us presentem un programa de música eminentment nadalenca amb la peculiaritat de que la majoria de les obres que podreu sentir estan escrites per aquesta formació de doble cor. Podreu gaudir des dels motets renaixentistes pensats per a ser cantats durant  les celebracions eucarístiques fins a composicions dels nostres dies, passant per obres dels grans compositors romàntics que tan van desenvolupar l’escriptura coral. I finalment, acabarem el concert amb algunes nadales tradicionals catalanes arranjades per compositors i alhora directors de cor del nostre país.

PROGRAMA

PRIMERA PART

Hodie Christus natus est ................................................................... Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594)
Ave Maria .......................................................................................... Tomás Luis de Victoria (1548-1611)
Quem vidistis, pastores? ................................................................... Richard Dering (c. 1580-1630)
Weihnachten: Froh locket , ihr Völker (op.79 n.1) ............................. Felix Mendelssohn (1809-1847)
Am Neujahrstage: Herr Gott, du bist unsre Zuflucht (op. 79 n.2)
Ehre sei Gott in der Höhe .................................................................. Felix Mendelssohn (1809-1847)
Beati quorum via (op.38 n.3) ............................................................. Charles Villiers Standford (1852-1924)
Der Mensch lebt und bestehet nur eine kleine Zeit (op. 138 n.1) ..... Max Reger (1873-1916)
A hymn to the Virgin .......................................................................... Benjamin Britten (1913-1976)
Ave Maria .......................................................................................... Franz Biebl (1906-2001)

SEGONA PART

By the rivers of Babylon ................................................................... Josep Ollé (n.1987)
Santa nit ........................................................................................... Franz Xaber Gruber (1787-1863) / arr. Wolfram Buchenberg (n.1962)
Les dotze van tocant ........................................................................ Pop. catalana / arr. Josep Vila (n. 1966)
L'enuig de Sant Josep ..................................................................... Pop. catalana / arr. Xavier Puig (n.1973)
El petit vailet ..................................................................................... Pop. catalana / arr. Xavier Pastrana (n.1977)
El desembre congelat ...................................................................... Pop. catalana / arr. Bernat Vivancos (1973)
El dimoni escuat ..............................................................................  Pop. catalana / arr. Josep Vila (n. 1966)

Durada: 90 minuts

Coral Sant Jordi
Direcció: Oriol Castanyer

MÉS INFORMACIÓ

Disponible a partir de desembre de 2018.

  • Divendres 23 de novembre de 2018: Innauguració del Pessebre del Museu Marès, Barcelona
  • Diumenge 2 de desembre de 2018: Concert al Cicle "La música del cel" a la Parròquia de Sant Esteve de Granollers
  • Dissabte 22 de desembre de 2018: Concert a la Parròquia de Sant Esteve de La Garriga
  • Diumenge 23 de desembre de 2018: Concert de Nadal de la Família Coral Sant Jordi
  • Dijous 27 de desembre de 2018: Concert al Centre Penitenciari de Lledoners
  • Dissabte 26 de gener de 2019: Concert innaugural del 25è cicle de concerts benèfics de l'associació "Per l'altre cor cremat de Barcelona"

Descarrega't el dossier
Demana pressupost

Arxius de so

  • Pianto della Madonna (Xavier Montsalvatge)
  • La sardana de l'abril (Lluís Maria Millet)
  • Psalmus 56 (Josep Vila i Casañas)

Segueix-nos