Concierto de Sant Jordi en el Palau de la Generalitat

El pasado 23 de abril la Coral Sant Jordi ofreció su tradicional concierto de Sant Jordi en el Palau de la Generalitat de Cataluña, invitados por el Muy Honorable Presidente Quim Torra.

La Coral interpretó el programa "Canciones de ayer, canciones de hoy", que incluye piezas de compositores catalanes sobre textos de poetas también catalanes. Hacía 41 años que la Sant Jordi no cantaba en el Salón Sant Jordi del Palau de la Generalitat, cuando participó en la primera fiesta oficial de Sant Jordi tras la restauración de la democracia, el 23 de abril de 1978. Oriol Martorell presentaba así aquel concierto:

Molt Honorable President, senyora Tarradellas, amics tots:

Permeteu-me que, com faig quasi sempre, també avui digui unes paraules abans de començar la nostra audició. Unes paraules que aquesta vegada no es referiran a cap aspecte concret del nostre programa, sinó que proclamaran ben alt, i amb una inhabitual emoció, el fet que avui s'acompleixi un vell i sovint quasi desesperançat somni: cantar el dia de Sant Jordi en el marc moral i físic de la Generalitat de Catalunya.

Un somni, la Generalitat, que no és encara, ni de bon tros, allò que tots -vós, nosaltres, el poble català- volem, però que amb prou feines podíem entreveure, per exemple, aquell dia ja llunyà, quan a París, ara fa set anys, també vàrem sentir-nos units amb les nostres estimades cançons.

Un somni que no ens fa oblidar que cal persistir en la lluita -pacífica, però ferma i decidida- que ha de fer possible que siguin una realitat autèntica els clams apassionats que ressonen avui per tot Catalunya: "Som una Nació! Volem l'Estatut" Guanyem l'Estatut!"

Finalment, deixeu-me dir, encara, com ens sentim, d'íntimament i públicament compromesos -amb els nostres cants i amb les nostres vides-, amb les paraules del poeta:

Ens mantindrem fidels 
per sempre més
al servei d'aquest poble...

Archivos de sonido

  • Pianto della Madonna (Xavier Montsalvatge)
  • La sardana de l'abril (Lluís Maria Millet)
  • Psalmus 56 (Josep Vila i Casañas)

Siguenos