La Coral Sant Jordi participa a l'acte d'entrega de la Medalla d'Honor del Parlament

El passat 10 de setembre, el Parlament va fer l’acte de lliurament de la Medalla d’Honor en la categoria d’or, atorgada enguany a l’Associació de Mestres Rosa Sensat amb la voluntat de distingir també la dedicació de tots els docents, famílies i ciutadans per millorar l’educació. A l’acte, emmarcat en la commemoració de la Diada Nacional, hi van intervenir els presidents del Parlament i la Generalitat, Roger Torrent i Quim Torra.

L’acte va començar amb una glossa de la institució guardonada a càrrec de Joan Soler, doctor en Història de la Pedagogia, professor de la Universitat de Vic i president de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana. A continuació, Torrent lliurà la medalla, que recolliren Teresa Codina i Pere Darder, mestres i fundadors de l’associació, Francina Martí, que n’és la presidenta, i David Altimir, mestre i secretari de l’entitat. Tot seguit, van intervenir Martí i, posteriorment, Torrent i Torra. L’acte va acabar amb la interpretació de l’himne nacional a càrrec de la Coral Sant Jordi.

La Mesa va acordar el 17 de juliol per majoria, a proposta de Torrent, atorgar enguany la Medalla d’Honor a l’Associació de Mestres Rosa Sensat. La concessió vol reconèixer “la dedicació i la perseverança de mestres, famílies i ciutadans per transformar l’escola i millorar l’educació”, i també fa extensius “l’agraïment i el reconeixement al col·lectiu dels docents, amb una llarga trajectòria dedicada al servei dels infants del nostre país”.

El Parlament distingeix l’associació pel “moviment de renovació pedagògica” que representa, la seva “sostinguda reivindicació de l’escola pública de qualitat” i la “defensa de la formació permanent dels mestres com a professionals i peça clau del progrés de les societats i el futur dels països”. Així mateix, l’acta de concessió del reconeixement destaca que un dels objectius principals de l’associació és assolir “una escola democràtica amb expressió lliure i diversa d’opinions i criteris sobre la política i la realitat educativa, juntament amb el foment de la llengua catalana, un model d’escola que, al llarg de tot el període democràtic del nostre país, ha estat el pilar i la garantia de la cohesió i la convivència de la plural societat catalana”.

Enllaç al vídeo de l'acte:
https://www.parlament.cat/web/canal-parlament/videos/index.html?p_cp1=8169801

Arxius de so

  • Pianto della Madonna (Xavier Montsalvatge)
  • La sardana de l'abril (Lluís Maria Millet)
  • Psalmus 56 (Josep Vila i Casañas)

Segueix-nos