La Coral Sant Jordi, al disc de La Marató de TV3

Versionar en català i sorprendre amb cançons d'estils i gèneres tan diferents com ho són els seus intèrprets, a través de la música i les lletres, és sinònim d'"El disc de La Marató". Escoltar cançons que caminen sobre conceptes com la solidaritat, el dolor, el suport, l'acompanyament, el patiment, la incertesa, la pèrdua, l'esperança, el record, la superació, l'amistat, la generositat, etc. A partir d'aquests ítems s'ha donat vida a 18 històries musicals, divuit cançons en què han participat 33 artistes. D'aquests, 8 canten per primera vegada en català.

El disc inclou molts intèrprets i cançons destacables, com "Sí, soc jo", versió de "This is me", de la pel·lícula "The greatest showman", Globus d'Or del 2018 a la millor cançó i finalista als Oscars i que interpreten Marina Prades i la Coral Sant Jordi. Aquella estatueta, però, se la va endur la cançó "Recuérdame", de la pel·lícula "Coco", interpretada per Carlos Rivera. I serà ell, precisament, qui cantarà el tema d'Antoni Orozco "El meu heroi", adaptat per primer cop al català. Al disc hi ha més Oscars: l'any 2014 Jorge Drexler el va guanyar amb "Al otro lado del río", de la pel·lícula "Diarios de motocicleta". Ell interpretarà, al costat de Pedro Guerra,"Cuidame" ("Cuida'm"), un tema pràcticament inèdit.

Sis productors han treballat en aquestes cançons: Jordi Cubino, Micky Forteza, Manu Guix, Marc Parrot, Toni i Xasqui Ten i Toni Xuclà. La direcció ha estat a càrrec d'Àngel Lacalle; a la subdirecció, Neus Sala; a la producció, Elisa Plaza, i a la coordinació, Cristina Diviu. El disc s'ha enregistrat en 18 estudis de 12 poblacions: Barcelona, Sant Quirze Safaja, Sabadell, Terrassa, Cornellà, Cornellà del Terri, Madrid, Berlín, Praga, Londres, Sevilla i Miami. Hi han participat 498 persones.

El disc es podrà comprar el diumenge 2 de desembre amb tots els diaris d'àmbit català a un preu de 10 euros. Són els diaris "La Vanguardia", "El Periódico de Catalunya", "El Punt Avui", "Ara", "Diari de Tarragona", "Segre", "Diari de Girona", "Regió 7" i "Diari de Terrassa"; els esportius "Sport", "Mundo Deportivo", "La Grada" i "L'esportiu", i la revista "Enderrock".

En format digital, també es podrà comprar a iTunes a partir del dia 2, i en precompra estarà disponible a partir del 15 de novembre. És l'any que hi han participat més artistes, 33. En la tretzena edició del 2017, "El disc de La Marató" va superar la xifra de 2 milions de còpies venudes. El disc té una tirada de 200.000 unitats.

Font: http://www.ccma.cat/tv3/33-artistes-participen-al-disc-de-la-marato/noticia/2887033/Més informació sobre el disc: http://www.ccma.cat/tv3/marato/la-campanya/2018/1291/

Arxius de so

  • Pianto della Madonna (Xavier Montsalvatge)
  • La sardana de l'abril (Lluís Maria Millet)
  • Psalmus 56 (Josep Vila i Casañas)

Segueix-nos