Gira final dels #70CSJ

Aquest final de temporada clourem els actes de celebració del nostre 70è aniversari amb una petita gira de quatre concerts:

  • Dijous 21 de juny a les 21.00h: Concert als Lluïsos d'Horta, Barcelona (Clausura del Cicle de Cultura Popular als Ateneus). Entrada 6€. Venda anticipada a http://ateneus.tictactiquet.com/ca/events/2254/
  • Diumenge 8 de juliol a les 20.00h: Concert inaugural del festival "Juliol de Música i Poesia" de Balaguer. Més informació i venda d'entrades a: www.julioldemusicaipoesia.cat
  • Divendres 20 de juliol a les 19.30h: Concert al Jardí dels Tarongers, Barcelona (www.jardidelstarongers.org)
  • Diumenge 22 de juliol a les 18.30h: Concert a la Societat Cultural i Recreativa de la Bisbal del Penedès (a benefici de les noves portes de l'Església)

Hi interpretarem el programa "Cançons d'avui, cançons d'ahir", un programa que, coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, hem volgut que fos un pont entre els pioners de la música coral del nostre país (tal com l’entenem avui en dia) i alguns representants de les últimes generacions de creadors, amb la poesia catalana com a eix vertebrador i nexe comú entre uns i altres. 

La tradició del cant coral a Catalunya té unes arrels llargues i profundes que es remunten a mitjans del segle XIX. Des dels seus inicis, la creació dels cors de Clavé, els primers orfeons i els cors que van anar sorgint amb el temps va estar sempre lligada a la creació d’un repertori d’una altíssima qualitat. Aquesta llarga tradició compositiva no només no ha decaigut sinó que, amb el pas dels anys, ha crescut en nombre i valor i avui dia podem dir que els compositors del nostre país formen part de la primera divisió de compositors de música coral a escala internacional. Una bona mostra n´és la gran quantitat d’obres d’autors catalans encarregades, estrenades i interpretades per cors i festivals d’arreu del món.

Aquests quatre concerts, doncs, seran una oportunitat per gaudir d’aquesta herència inesborrable que ens ha de permetre mirar al futur de la música coral a casa nostra amb esperança i ambició.

Més informació sobre el programa

Arxius de so

  • Pianto della Madonna (Xavier Montsalvatge)
  • La sardana de l'abril (Lluís Maria Millet)
  • Psalmus 56 (Josep Vila i Casañas)

Segueix-nos