Concert de Sant Jordi

DIUMENGE 22 D'ABRIL, A LES 18h

ALS CAPUTXINS DE SARRIÀ, BARCELONA

Els Improperis de Mompou

Un dels concerts més destacats de l'agenda musical de la Coral Sant Jordi és, com no podia ser d'una altra forma, el Concert de Sant Jordi, que se celebra cada any coincidint amb aquesta festivitat. Aquest any, coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement, el programa del concert anirà dedicat a Frederic Mompou. Un programa que inclou l'estrena de la versió per a orgue de l'oratori "Els Improperis", descoberta recentment a la Biblioteca de Catalunya. Una oportunitat única per redescobrir aquesta música d'una gran bellesa.

ENTRADES JA A LA VENDA:
https://entradas.codetickets.com/entradas/coralsantjordi

Preus:

  • Anticipada 8€
  • A taquilla 12€


COMENTARI

La música de Frederic Mompou, d’una gran càrrega espiritual, cerca harmonies profundes en tota la seva música sacra, especialment a Els improperis (1963), probablement una de les seves obres més ambicioses. Si bé és una peça austera en recursos, traspua una gran profunditat. Segons Roger Prevel, és el més bell oratori escrit a l’Estat espanyol a la segona meitat del segle xx, a l’altura de l’Stabat Mater de Poulenc o de la Missa de Stravinsky.

La versió original conté una orquestració simfònica, reelaborada pel director Ígor Markevitch, que la Coral Sant Jordi ja va interpretar l‘any 1971, sota la direcció del mestre Antoni Ros-Marbà. Tanmateix, per atzars de la vida, ningú fins ara no havia advertit que el propi Mompou n’havia signat al seu dia una segona versió, per a orgue. La feliç troballa del manuscrit de la reducció per a cor i orgue a la Biblioteca de Catalunya enguany, coincidint amb el 125è aniversari del naixement de Frederic Mompou, ha estat l’estímul per presentar-ne la “nova” versió.

Al voltant d’aquesta obra fantàstica, que la Coral interpretarà amb l’acompanyament de Vicenç Prunés a l’orgue i de la veu del jove baríton Carles Pachón, us proposem un programa de música sacra amb altres obres de Mompou, combinades amb dues peces de Manuel Blancafort.

PROGRAMA

Salve, estrella de la mar .................................. Manuel Blancafort (1897-1987)
Ave Maria ........................................................ Frederic Mompou (1893-1987)
¿A dónde te escondiste?  ............................... Manuel Blancafort / text: Sant Joan de la Creu
Cantar del alma  ............................................  Frederic Mompou / text: Sant Joan de la Creu
Dues cantigas del rei Alfons X, el Savi ........... Frederic Mompou
Els Improperis  ............................................... Frederic Mompou

Carles Pachón, baríton
Vicenç Prunés, orgue
Coral Sant Jordi
Direcció: Oriol Castanyer

Descarrega't el programa de mà

Arxius de so

  • Pianto della Madonna (Xavier Montsalvatge)
  • La sardana de l'abril (Lluís Maria Millet)
  • Psalmus 56 (Josep Vila i Casañas)

Segueix-nos