Repertori

Nadal a doble cor

L’escriptura en forma antifonal o a doble cor ha estat una de les tècniques més apreciades per als compositors de música vocal de tots els temps. Les possibilitats instrumentals i acústiques que permet aquest tipus de composició va fer que els autors del Renaixement, aprofitant l’estructura arquitectònica de les esglésies, investiguessin en aquesta direcció amb uns resultats molt espectaculars.

Cançons d'ahir, cançons d'avui - 70 anys de la Coral Sant Jordi

La tradició del cant coral a Catalunya té unes arrels llargues i profundes que es remunten a mitjans dels segle XIX. Des dels seus inicis, la creació dels cors de Clavé, els primers orfeons i els cors que van anar sorgint amb el temps va estar sempre lligada a la creació d’un repertori d’una altíssima qualitat.

Els Improperis de Mompou

La música de Frederic Mompou conté una gran càrrega espiritual immanent. Amb la seva afuada sensibilitat, cerca harmonies profundes en tota la seva música sacra, especialment a l’oratori Els improperis, de l’any 1963. Probablement, són una de les obres més ambicioses de Mompou, mestre de la petita forma. Si bé és un oratori auster en recursos, traspua una gran profunditat i misticisme.

Arxius de so

  • Pianto della Madonna (Xavier Montsalvatge)
  • La sardana de l'abril (Lluís Maria Millet)
  • Psalmus 56 (Josep Vila i Casañas)

Espai del cantaire

Segueix-nos