Qui som?

“Que els cants ens alegrin i ens facin millors [...]”. Aquest desig compartit forma part de la Invocació a Sant Jordi, el càntic amb què la Coral Sant Jordi comença els seus concerts i que defineix l’essència del que som: un grup humà unit pel plaer musical.

Actualment, la Coral Sant Jordi està integrada per una seixantena de cantaires de procedència, ideologia i formació ben diversa. Fidels a l’esperit del seu fundador, Oriol Martorell (director des de 1947 fins al 1991), la Coral Sant Jordi viu el cant coral en la seva immensitat: des de la música clàssica fins als autors contemporanis, contemplant també la música tradicional catalana. En paraules de Martorell: “[...] ho hem volgut cantar tot. Des de melodies medievals gregorianes o del Llibre Vermell de Montserrat i fins a música de jazz, sense oblidar els grans músics de tots els temps”.

Amb prop de 70 anys de presència en el panorama coral, la Coral Sant Jordi manté una actitud de millora constant, amb programes musicals ambiciosos que demanen als cantaires dedicació i perfeccionament tècnic per aconseguir un so propi, el que des de l’any 2001 li ha configurat en Lluís Vila i a partir de setembre de 2016 li imprimeix l'Oriol Castanyer, director de la Coral Sant Jordi.

Però, més enllà del compromís musical dels cantaires, a la Coral Sant Jordi ens agrada pensar que som una gran família, i no només pel fet de comptar amb els cors infantils (l’Esquitx i l’Espurna), el cor de joves i el Cor Ponent, integrat per excantaires.

Formar part de la Coral Sant Jordi, continuar amb el llegat d’una manera d’entendre el cant coral i contribuir al seu futur és un privilegi per a  tots nosaltres.

Arxius de so

  • Pianto della Madonna (Xavier Montsalvatge)
  • La sardana de l'abril (Lluís Maria Millet)
  • Psalmus 56 (Josep Vila i Casañas)

Segueix-nos